”Pure jenkki”

Fennican miehistölle on varattava matkalle rapakon taa riittävästi provianttia. Entisaikain purukumimainoksessa kehotettiin suomalaisille: ”pure jenkki”. Mainos on tehnyt tehtävänsä.

- Kioskista löytyy tarjolle jenkkiä ja mynthonia, miehistö varmistelee keskenään messissä.

Purukumi huuleen ja Mynthon suuhun. Merimiehen kurkusta nousee kylmä höyry Pohjoisella merialueella. Jotta laiva pysyy väylällä, tarvitaan reissuun hieman muutakin purtavaa.

Laiva on merimiehen koti 24/7
 

Kokki Mikko Pottonen valmistaa Fennican keittiössä parhaillaan lounasta työparinsa kokki Tom Björkin kanssa.

- Laiva on merimiehen koti 24/7 koko työmatkan ajan. Pidämme huolta siitä, että miehistöllä on aina tarjolla ja saatavilla ruokaa messissä. Monet jäänmurtajien avustustyöt tapahtuvat yöaikaan, eli miehistölle on oltava tarjolla syötävää myös yöksi ja heti aamusta, kun työpäivä yön jälkeen päättyy.